Eskişehir Klinker Tuğla Kaplama

Kültür tuğlası çeşitlerinden olan tuğla toprağın preslenip, yüksek ateşte pişirilerek üretilen orijinal pres tuğladır. Doku ve rengi ile duvar dekorasyon ve duvar kaplamalarında tercih edilir. En sık tercih edilen kaplama çeşididir. Daha düz ve simetriktir. Normal tuğladan daha hafif ve ekonomiktir. Klinker tuğla kaplama19. Yüzyılda Hollanda da kullanılmaya başlamıştır. Malzeme norma standartlara uygun boyutlarda ve kutu şeklindedir. Rengi açık sarıdan koyu kahverengiye kadar değişen hafif pürüzlü bir yapıdadır.

Klinker Tuğlanın Diğer Maddelerden Farkı

1300 derecelik bir sıcaklıkta oluşumu sağlanır. Normal tuğlalar en fazla 1000 derecede oluşturulur. Dayanıklılık seviyesi oldukça yüksektir. Aşınma seviyesi kaliteli betonlardan bile fazladır. Nem emilimi ise oldukça düşüktür. Normal tuğla yüzde 15-25 arası emilim gösterirken, klinker tuğla kaplama yüzde 6-8 arasında emilim gösterir. Donma seviyesi de oldukça yüksektir.

Klinker Tuğlanın Kullanım Yerleri

Sütunlar, merdivenler, direkler ve bina kaplaması, duvar kaplamasında kullanılır. Dekoratif amaçlar için bloklar arasına dikişler ve renklendiriciler işlenebilir.  Parke taşı, köprü ve bahçe yollarının yapımında da kullanılır. Peyzaj mimarisi için oldukça önemli bir maddedir. Firmamız bu tür peyzaj uygulamalarını etkili bir düzeyde uygulama kabiliyetine sahiptir.

Firmamız birçok dekoratif seçenekte, sınırsız tasarımları ile etkin maddeyi kullanarak, oldukça hoş bir görünümle müşterilerine hizmet etmekten her zaman mutluluk duyacaktır. Özellikle klinker tuğla kaplama hizmetleri profesyonel düzeyde sunulması gerekli olan bir faaliyet alanı olarak karşımıza çıkmaktadır.